13.11.2013

(Opinpolku 12.) Sekoituksen tehokkuuden tutkiminen partikkelien ikäjakauman perusteella.




Työn tarkoitus

Työn tarkoituksena on perehtyä sekoituksen virtauskuvioihin, sekoitustehokkuuteen ja virtausesteiden käyttöön. Alla oleva video on mainos sekoituslaitteiston komponentista jossa myös havainnollistetaan sen toimintaa.


Työn suoritus

Työn ensimmäisessä vaiheessa valmistimme yhteensä 10 kalsiumkloridiliuosta joiden pitoisuudet ovat 0.1, 0.2, 0.4, 0.6, 0.8, 1, 2 , 3, 4, ja 5 grammaa litrassa. Valmistimme liuokset 100ml mittapulloihin.

Mittasimme seuraavaksi jokaisen liuoksen johtokyvyn johtokyky-mittarilla. Teimme tuloksista taulukon jota käytettiin kalsiumkloridi-pitoisuuksien laskemiseen.

Vertailunäytteiden johtokyvyn mittaus.
Kun referenssinäytteiden johtokyvyt oli mitattu, valmistimme kaksi impulssi-liuosta liuottamalla n. 132g kidevedellistä kalsiumkloridia veteen 500ml mittapulloihin. 

Sen jälkeen menimme huoneeseen jossa sekoitin oli, säädimme vesijohtoveden syötöksi noin 3 litraa minuutissa ja poistoventtiiliä avattiin juuri sen verran, että veden pinta pysyi samassa kohtaa.

Sekoitin.

Sekoitin sisältäpäin.
Kun veden kierto oli säädetty, kaadoimme toisen impulssinesteen (500ml) säiliöön akselin viereen. Otimme näytteen heti ja mittasimme sen johtokyvyn. 

Näyte otettiin viemäriin johtavasta kupariputkesta.

Ennen kuin kaataa impulssinesteen, kannattaa huomioida että johtokyky-mittarin tulisi olla sekoittimen välittömässä läheisyydessä. Näytteiden välillä on vain 30 sekuntia aikaa mitata johtokyky ja kirjata tulos ylös. 

Teimme nopeaa työtä puolen tunnin ajan näytteitä 30 sekunnin välein ottaen ja mitaten. Teimme tämän kaksi kertaa, ensimmäinen impulssiliuos kaadettiin ilman sekoitusta mutta seuraavaa sekoitettiin. Teimme tuloksista excelissä käyrät jotta olisi helpompi havainnollistaa sekoituksen vaikutusta.

Tulokset näet raportistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En vastaa blogiin jätettyihin viesteihin säännöllisesti, joten tämä ei ole hyvä paikka minulta kysymiseen.